Hindbær-ricotta tærte

Torta di lamponi e ricotta

En sand lækkerbisken til en varm sommerdag, tærten får friskhed fra hindbærrene samtidig med en god cremet fylde fra det lækre ricotta-fyld. Hindbærrene kan sagtens skiftes ud med for eksempel friske brombær.

Hindbær-ricotta tærte

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Dolci
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 portion mørdej
  • 500 gr Ricotta
  • 300-350 gr friske hindbær
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 150 gr sukker
  • 1/2 tsk vanillesukker
  • 1 citron - saft og skal
  • smør til formen
  • flormelis

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader.
  • Pisk æg, æggeblommer, sukker og vanillesukker godt sammen. Vend ricotta i og bland sammen, samtidig tilsættes citronsaft og revet citronskal.
  • Smør en springform eller tærteform, rul mørdejen ud og fordel den i formen, så den går godt op i kanten. Med en gaffel prikkes små huller i bunden af mørdejen.
  • Fordel ricotta-cremen på tærtebunden, og bag tærten i ovnen i ca. 1 time. Tag tærten ud og lad den afkøle, herefter fordeles de friske hindbær udover den bagte tærte.
    Drys tærten med flormelis.

Andre artikler

Back to top button