Aspargesflan med bacon-flødesauce og parmaskinke-cannoli
Ret Antipasti
Forb. tid 45 minutterminutter
Tilb. tid 40 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime25 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400graspargespuré
2æggeblommer
1/2løg
1helt æg
50grrevet parmesan
Salt og peber efter smag
Olivenolie
Til bacon-flødesaucen:
500grfløde
100grbacon
1æggeblomme
8skiverparmaskinke
Kogte aspargeshoveder til pynt
Sådan gør du
Sautér det hakkede løg i lidt olivenolie og tilsæt derefter et bundt asparges skåret i mindre stykker, som steger med i to minutter. Tilsæt to glas vand og lad det simre i yderligere 10 minutter.
Blend herefter det hele til en puré og afvej 400 gram af blandingen, tilsæt parmesanen, ægget samt æggeblommerne og smag til med salt og peber efter behag.
Hæld blandingen i smurte aluminiumsforme drysset med lidt mel. Bages i vandbad i 25-30 minutter ved 160 °C.
Tilbered bacon-flødesaucen, mens flanerne er i ovnen: Varm fløden tilsat små baconstykker i en lille gryde ved meget svag varme i 10 minutter og si derefter blandingen.
Ved servering piskes fløden med æggeblommen over varme uden at den skiller. Skiverne af parmaskinke svøbes rundt om cannoli-forme af stål, der skal være dækket med bagepapir, og steges sprøde i ovnen.
Anret flanerne i suppetallerkener og hæld bacon-flødesaucen over bagefter. Pynt tallerkenerne med aspargeshoveder, et drys peber og parmaskinke-cannoli.