Aspargesflan med bacon-flødesauce og parmaskinke-cannoli
Flan asparagi con salsa di pancetta e cannoli con prosciutto di Parma
En indbydende sommerret, let og luftig med de friske grønne sommer-asparges. Parmaskinken passer rigtig godt sammen med sprøde, grønne asparges og den cremede fløde-sauce.
Aspargesflan med bacon-flødesauce og parmaskinke-cannoli
Ingredienser
- 400 gr aspargespuré
- 2 æggeblommer
- 1/2 løg
- 1 helt æg
- 50 gr revet parmesan
- Salt og peber efter smag
- Olivenolie
Til bacon-flødesaucen:
- 500 gr fløde
- 100 gr bacon
- 1 æggeblomme
- 8 skiver parmaskinke
- Kogte aspargeshoveder til pynt
Sådan gør du
- Sautér det hakkede løg i lidt olivenolie og tilsæt derefter et bundt asparges skåret i mindre stykker, som steger med i to minutter. Tilsæt to glas vand og lad det simre i yderligere 10 minutter.
- Blend herefter det hele til en puré og afvej 400 gram af blandingen, tilsæt parmesanen, ægget samt æggeblommerne og smag til med salt og peber efter behag.
- Hæld blandingen i smurte aluminiumsforme drysset med lidt mel. Bages i vandbad i 25-30 minutter ved 160 °C.
- Tilbered bacon-flødesaucen, mens flanerne er i ovnen: Varm fløden tilsat små baconstykker i en lille gryde ved meget svag varme i 10 minutter og si derefter blandingen.
- Ved servering piskes fløden med æggeblommen over varme uden at den skiller. Skiverne af parmaskinke svøbes rundt om cannoli-forme af stål, der skal være dækket med bagepapir, og steges sprøde i ovnen.
- Anret flanerne i suppetallerkener og hæld bacon-flødesaucen over bagefter. Pynt tallerkenerne med aspargeshoveder, et drys peber og parmaskinke-cannoli.