Aspargesflan med bacon-flødesauce og parmaskinke-cannoli

Flan asparagi con salsa di pancetta e cannoli con prosciutto di Parma

En indbydende sommerret, let og luftig med de friske grønne sommer-asparges. Parmaskinken passer rigtig godt sammen med sprøde, grønne asparges og den cremede fløde-sauce.

Aspargesflan med bacon-flødesauce og parmaskinke-cannoli

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Antipasti
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 gr aspargespuré
  • 2 æggeblommer
  • 1/2 løg
  • 1 helt æg
  • 50 gr revet parmesan
  • Salt og peber efter smag
  • Olivenolie

Til bacon-flødesaucen:

  • 500 gr fløde
  • 100 gr bacon
  • 1 æggeblomme
  • 8 skiver parmaskinke
  • Kogte aspargeshoveder til pynt

Sådan gør du
 

  • Sautér det hakkede løg i lidt olivenolie og tilsæt derefter et bundt asparges skåret i mindre stykker, som steger med i to minutter. Tilsæt to glas vand og lad det simre i yderligere 10 minutter.
  • Blend herefter det hele til en puré og afvej 400 gram af blandingen, tilsæt parmesanen, ægget samt æggeblommerne og smag til med salt og peber efter behag.
  • Hæld blandingen i smurte aluminiumsforme drysset med lidt mel. Bages i vandbad i 25-30 minutter ved 160 °C.
  • Tilbered bacon-flødesaucen, mens flanerne er i ovnen: Varm fløden tilsat små baconstykker i en lille gryde ved meget svag varme i 10 minutter og si derefter blandingen.
  • Ved servering piskes fløden med æggeblommen over varme uden at den skiller. Skiverne af parmaskinke svøbes rundt om cannoli-forme af stål, der skal være dækket med bagepapir, og steges sprøde i ovnen.
  • Anret flanerne i suppetallerkener og hæld bacon-flødesaucen over bagefter. Pynt tallerkenerne med aspargeshoveder, et drys peber og parmaskinke-cannoli.

Andre artikler

Back to top button