Brød med honning, rosmarin og pecorino

Pane con miele, rosmarino e pecorino

Et lækkert brød med smag af både sødme, salt og krydderi. Velegnet som tilbehør til en portion pasta eller en kødret.

Brød med honning, rosmarin og pecorino

Ret Bagværk
Søgeord påskebrød, rosmarin
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Antal 1 brød

Ingredienser

  • 500 gr hvedemel
  • 15 gr gær
  • 3 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 60 gr revet Pecorino
  • 30 gr Akaciehonning
  • 7-8 kviste Rosmarin
  • Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i det lune vand, og tilsæt hvedemel, 25 gr olie og sukker. Ælt dejen godt sammen og fortsæt med at ælte i ca. 10 minutter.
  2. Læg dejen i en skål og skær et kryds i midten, lad dejen stå på et lunt sted og hæve tildækket i 1 time. Tilsæt herefter revet pecorino, hakket rosmarin og honning, og bland godt sammen.
  3. Del dejen i 2 portioner som trilles aflange, som holdes sammen i den ene ende og snoes rundt om hinanden, og enderne samles så at brødet danner en cirkel. Brødet kan også formes som et stort rundt brød.
  4. Lad brødet hæve tildækket i 30 minutter. Bag herefter brødet i ovnen ved 200 grader i 35 minutter.
Del: