Smagning med Parmigiano Reggiano

Mandag d. 13. november 2017 var Parmigiano Reggiano-konsortiet vært for en smagning med den italienske ost Parmigiano Reggiano. Smagningen fandt sted på Gastronomisk Innovation i hjertet af København. Her blev vi budt velkommen af Maître Fromager og osteekspert Catherine Fogel som stod for at fortælle os om grundlaget for Parmigiano Reggiano, samt ikke mindst forskellen på de forskellige lagringer af osten.

Da vi fik mulighed for at smage på de klassiske lagringer af osten – 12, 24 og 30 mdr, var det tydeligt hvor forskellige ostene er – både når det smag og særligt i konsistens. Især når osten kommer op i den længere lagringstid, så får den en karakteristisk grynet og sprød smag med nøddeagtige hints. Grynet kunne måske tolkes som negativt men her er det med til at give den specielle smagsoplevelse, det er at sætte tænderne i en 24 eller 30 mdr. Parmigiano Reggiano.

Efter det inspirerende oplæg, bød Konsortiet på frokost, hvor de 3 lagringer af Parmigiano Reggiano naturligvis indgik i retterne.

Gastronomisk Innovation ved Rasmus havde sammensat en indbydende og meget lækker menu. En række spændende retter, som bød på sjove overraskelser – blandt en risotto over den italienske klassiker Pasta Carbonara. Risottoen blev serveret med pocheret æggeblomme som tilbehør – det smagte fantastisk, og kombinationen med den bløde, fyldige æggeblomme var perfekt.

I flere af retterne, blandt andet ved kalvebrissel og den råsyltede pære, var der lavet en creme på Parmigiano Reggiano – en creme som var lige tilpas afstemt og bare smeltede på tungen.

Frokostens menu bestod af:

Antipasto: mundhapsere bestående af vafler med Prosciutto di Parma og Parmigiano Reggiano, broccolistilke med revet Parmigiano Reggiano, efterfulgt af paneret kalvebrissel på en puré af Parmigiano Reggiano

Primo: Carbonara-risotto med pocheret æggeblomme

Secondo: Braiseret oksehale med løgsuppe, og Parmigiano Reggiano-skum

Dolci: Råsyltede og grillede pærer med Parmigiano Reggiano-crem og cookie-crumble

På drikkevare-fronten var retterne fint afstemt med tilhørende hvide og røde vine, fra Italien og Frankrig. Afsluttende med en Tokaj fra Ungarn.

Kalvebrissel med Parmigiano Reggiano-creme
Carbonara-risotto
Braiseret oksehale med Parmigiano-skum
Råsyltet pære med Parmigiano-creme
Bordets samling af glas efter frokosten

Stor tak til Gastronomisk Innovation for den lækre mad og til Parmigiano Reggiano Konsortiet for det flotte arrangement.

Andre artikler

Back to top button