Klassisk pesto
Pesto alla Genovese
Hvem kender ikke den klassiske italienske grønne pesto ?? denne pesto stammer oprindeligt fra havnebyen Genova – deraf navnet, og laves på friske basilikumblade, pinjekerner, parmesan og olivenolie.
Perfekt til en portion friskkogt pasta.
Pesto Genovese
Ingredienser
- 50 gr friske basilikumblade
- 15-20 gr pinjekerner
- 2 fed hvidløg
- 50 gr revet Parmesan
- 50 gr revet Pecorino
- Olivenolie
Sådan gør du
- Skyl basilikumbladene og pil bladene fra stænglerne. Fjern skrællen fra hvidløgsfeddene. Kom bladene i en blender, eller stavblender sammen med hvidløg og pinjekerner, blend det til en fin og ensartet konsistens.
- Tilsæt revet Pecorino og revet Parmesan, bland det godt sammen. Tilsæt olivenolie sammen med 2 spiseske varmt vand, bland godt. Smag til med salt.
- Hvis pesto'en ikke bruges helt op, kan den opbevares i glas med låg i køleskabet. Kan holdes sig 3-4 dage i køleskabet.