Pesto med ramsløg

Pesto di aglio orsino

Pesto på ramsløg er lækkert til en portion pasta, ramsløgene giver det ekstra pift af hvidløg. Når du alligevel er i gang, så kan du lige så godt lave en større portion, så er der også til familie og venner.

Ramsløg findes i foråret i mange danske skove, og du er ikke i tvivl om det er ramsløg for de har en markant duft af hvidløg. Bladene er tynde og store, og med fine hvide blomster – i madlavning er det dog kun bladene som anvendes.

Pesto med ramsløg

Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 50 gr ristede pinjekerne
  • 50 gr friske ramsløg
  • 125 ml olivenolie extra vergine
  • 25 gr revet Parmesan
  • Salt

Sådan gør du
 

  • De ristede pinjekerne hakkes fint. Skyl ramsløg, fjern stilken og hak bladene fint.
  • Blandes sammen med olivenolie, pinjekerner, revet parmesan, peber og lidt salt. Røres til en ensartet, cremet konsistens. Opbevares i et glas med låg, og hæld olivenolie over.
  • Pestoen kan holde sig på denne måde i køleskabet i en uge, sørg for hver gang du har brugt af pestoen at hælde olivenolie over det som er tilbage i glasset.
Del: