Helleflynder og rejer med cremet sauce med citrontimian og Parmigiano Reggiano
Halibut e gamberi con salsa cremosa con timo al limone e Parmigiano Reggiano
Denne særlige fiskeret egner sig perfekt som gæstemad og udgør en fantastisk hovedret – den er endda meget let at lave.
Tip til tilberedningen: I stedet for helleflynder kan der bruges andre faste fisketyper – laks eller havtaske.
Helleflynder og rejer med cremet sauce med citrontimian og Parmigiano Reggiano
Ingredienser
- 75 gr Parmigiano Reggiano
- 2 spsk. olivenolie
- 4 x 150-175 g helleflynderfilet
- 100 gr kogte og pillede rejer. Frosne rejer skal optøes før tilberedning.
- 6 små kviste citrontimian
- 150 ml piskefløde
- 6 spsk. tør hvidvin
- Salt og kværnet hvid peber
Sådan gør du
- Riv Parmigiano Reggiano fint, og stil til side. Varm olien op i en stegepande, og læg helleflynderfileterne på panden. Lad fileterne stege over middel varme i 2-3 minutter på hver side.
- Tilsæt rejer og to kviste citrontimian, og lad retten stege videre i 2 minutter. Smag til med salt og sort peber. Mens fileterne steger, tilberedes saucen.
- Kom fløden i en kasserolle, som opvarmes forsigtigt under konstant omrøring. Tilsæt hvidvin og revet Parmigiano Reggiano, og rør rundt, indtil osten er smeltet, og saucen er cremet.
- Servér fisken med rejerne, og hæld saucen over. Pynt af med de resterende timiankviste.