Spaghetti Puttanesca
Spaghetti alla Puttanesca
En klassisk og meget værdsat ret, en ret med masser af smag af Italien. Ingredienserne er da også typisk italienske råvarer – tomater, ansjoser, kapers og sorte oliven.
Alternativt kan du vælge at tilsætte finthakkede tørrede tomater, som giver en god smag til retten.
Spaghetti Puttanesca
Ingredienser
- 500 gr spaghetti
- 3 spsk olivenolie
- 4 saltede ansjoser, skyllet
- 3 fed hvidløg
- 20 udstenede sorte oliven
- 3 tsk kapers, skyllede
- 400 gr friske tomater
- Hakket bredbladet persille
Sådan gør du
- Pil hvidløgsfed, og halver dem. Ansjosfiletterne skylles under koldt vand og rygraden fjernes med en spids kniv. Fyld en gryde med vand og lad det komme i kog.
- Kom tomaterne i det kogende vand i ca. 30 sekunder, herefter tages de op og skindet flåes af mens de stadig er varme. Halver tomaterne og fjern kernehus samt kerner, tomaterne skæres herefter i tern.
- På en pande hældes 2 spsk olivenolie, og ved svag varme svitses hvidløg samt ansjosfiletterne som lige findeles med en gaffel. Når hvidløget begynder at tage farve, tilsættes oliven, grofthakket kapers uden væde samt tomater i tern. Lad det stå og simre et par minutter, mens der røres i det en gang imellem.
- I en gryde med letsaltet vand koges spaghetti efter anvisninger på pakken. Skyl persillen, og snit bladene fint. Hæld vandet fra spaghetti, og kom spaghettien på panden.
- Fordel spaghettien godt rundt i salsaen, anret på et stort fad og drys med den finthakkede persille.