Spaghetti med ærtepesto
Spaghettini con pesto di piselli
En god sommerlig variant af pasta med pesto, hvorfor ikke bruge sommerens nye og friske ærter til denne lækre pesto. Nyplukkede ærter smager dejligt lige ud af bælgen, men du får også masser af sommer og sol i denne pesto.
Spaghetti med ærtepesto
Ingredienser
- 400 gr spaghetti
- 250 gr friske ærter
- 30 gr pistaciekerner
- 1 fed hvidløg
- 50 ml olivenolie
- 4 friske basilikumblade
- 50 gr frisk revet Parmesan
- Saft og skal af 1/2 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog ærterne i spilkogende, letsaltet vand i ca. 6 - 8 minutter. Tag dem op af vandet og lad dem tørre.
- Hak pistaciekerner groft, og rist dem på en tør pande. Pil hvidløgsfedet og hak det groft.
- I en gryde med kogende letsaltet vand, koges spaghetti i henhold til anvisning på pakken. Når spaghetti er kogt færdig gemmes lidt af kogevandet.
- I en blender blandes ærter, hakkede pistaciekerner, hvidløg, revet citronskal og saft med 40 gr revet parmesan samt olivenolie. Smag til med salt og peber. Tilpas konsistensen med kogevandet fra pastaen, indtil du har en pesto med glat og ensartet konsistens. Den skal fast og samtidig flydende så den kan sætte sig på pastaen.
- Fordel pestoen i den varme spaghetti, og server straks med revet parmesan til. Dekorer med de friske basilikumblade, som evt. kan hakkes groft.