Risotto med tomater
Risotto con pomodori
Tomaterne om sommeren er solmodne og smager af sommer og varme, super til denne risotto hvor tomaternes sødme trænger godt igennem, sørg for at vælge nogle gode store tomater som er flot røde og modne, ikke noget med halvgrønne hårde tomater til denne ret.
Risotto med tomater
Ingredienser
- 300 gr risotto ris (Arborio)
- 100 gr modne tomater
- 50 gr revet Parmesan
- 40 gr smør
- 1 løg
- 1 l bouillon
- 1/2 glas tør hvidvin
- Frisk oregano
- Olivenolie
- Salt & Peber
Sådan gør du
- Snit løget i små tern, og steg dem gyldne i lidt olie. Tilsæt risotto-ris samt hvidvin, lad risene opsuge fedtstoftet og hvidvinen.
- Tilsæt 1/4 af bouillonen, og tilsæt herefter bouillonen lidt efter lidt efterhånden som den bliver opsuget af risene. Risene er kogt færdig efter ca. 15 minutter.
- Tilsæt tomaterne som er befriet for kernehus og kerner, og skåret i små tern, sammen med frisk oregano, smør, revet parmesan, salt og peber.
- Sluk for varmen, lad risottoen stå og hvile i 2 minutter. Server med revet parmesan.