Penne alla napoletana
Penne alla napoletana
En klassisk og traditionel pastaret fra Napoli, helt enkel men smager samtidig rigtig godt og er en nem ret til den danske sommer hvor vi kan finde aubergine i butikkerne.
Mozzarella’en når lige at smelte når den kommer sammen med den varme pasta og giver et delikat pift til retten.
Penne alla napoletana
Ingredienser
- 400 gr pastapenne
- 1 lille løg
- 300 gr aubergine
- 400 gr tomater, alternativt 1 dåse flåede tomater
- 80 gr Mozzarella
- 4 spsk olivenolie
- 1 dusk bredbladet persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hvis du bruger friske tomater, så skold dem i kogende vand og pil skindet af dem. Fjern kernehus og kerner, og skær tomaterne i tern.
- Rens aubergine og skær i tern som vendes i lidt groft salt, lad stå i en skål i 20 minutter. Herefter skylles auberginetern i koldt vand så alt saltet kommer af.
- Skær mozzarella i tern og snit løget fint. Steg løget gyldent og tilsæt en smule persille.
- Tilsæt auberginetern og lad dem lige få en sprød kant. Herefter tilsættes tomater, knivspids salt og peber, lad det nu stå og simre ved svag varme i ca. 15 minutter, for til sidst lige at tilsætte resten af persillen.
- Samtidig koges penne i en gryde med letsaltet kogende vand, jævnfør kogetid på pakken.
- Pasta blandes med tomatsalsa og mozzarella-tern, server straks