Pasta med rucola-carbonara
Pasta alla rucola-carbonara
Sommertid er tid for frisk rucola, og rucola passer fint til denne variant af den klassiske pasta carbonara – nem og enkel at tilberede.
Pasta med rucola-pesto
Ingredienser
- 350 gr spaghetti
- 100 ml kaffefløde
- 50 gr revet parmesan
- 4 æggeblommer
- 2 håndfulde rucola-blade
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl rucola og fjern bladstilkene, dup dem tørre i køkkenrulle eller et viskestykke. Snit rucola-bladene i ca. 1 cm brede strimler.
- Samtidig sættes en gryde vand over til kogning, kom lidt groft salt i det kogende vand og tilsæt pasta'en. Lad pasta'en koge i ca. 10 min. eller ifølge anvisninger på pakningen.
- Mens pasta'en koger, kommes de 4 æggeblommer op i en stor skål og piskes sammen med den revne parmesan. Tilsæt fløden samt salt og peber.
- Hæld vandet fra den kogte pasta, lad pastaen blive i gryden men sluk for varmen. Nu blandes de piskede æg hurtigt sammen med pasta og rucola for at undgå at æggemassen bliver til røræg, serveres med det samme