Linguine med taggiasca-oliven og parmaskinke
Linguine all arancia, olive e Prosciutto di Parma
En let og helt enkel ret, hvor appelsinsmagen passer perfekt til den tørrede skinke.
Linguine med taggiasca-oliven og parmaskinke
Ingredienser
- 300 gr linguine
- 100 gr parmaskinke, ikke skåret for tyndt
- 40 gr revet parmesan
- 3 skefulde Taggiasca-oliven, du kan også bruge sorte oliven
- ½ appelsin
- 40 gr smør
- Sød merian
- Ekstra jomfru olivenolie
- Salt og peber
- Til garnering:
- 4 appelsinskiver
- 4 skiver parmaskinke
Sådan gør du
- Riv appelsinskallen og bland den med smørret. Tilsæt peber og stil blandingen til side, men ikke i køleskabet.
- Skær 100 g parmaskinke i skiver. Varm lidt olie kort i en stegepande og tilsæt skinke og sød merian. Brug svag varme, så skinken ikke bliver stegt.
- Kog linguine i saltet vand, til den er "al dente", hæld pastaen i en sigte og gem lidt af kogevandet. Kom pastaen på en stegepande sammen med skinke, smør, oliven og en god skefuld kogevand fra pastaen. Vend osten i. Læg en appelsinskive på hver tallerken og placér pastaen ovenpå. Garneres med blade af sød merian og skiver af parmaskinke.