Lasagne med spinat og ricotta

Lasagne spinaci e ricotta

En sund og grøn variation af den klassiske lasagne, en god ret som børnene også vil kunne lide selvom der er spinat i.

Lasagne med spinat og ricotta

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Primo
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 gr frisk spinat
  • 1 æg
  • 350 gr ricotta ost
  • 250 ml Beschamel-sauce
  • 50 gr revet Parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Lasagneplader
  • 1 frisk mozzarella

Sådan gør du
 

  • Skyl spinat og lad det ligge i en skål med koldt vand i omkring 15 minutter, lad spinaten dryppe af og snit det fint.
  • Pil hvidløgsfed og hak det fint, steges gyldent på en pande med olie. Tilsæt spinat og lad det simre ved svag varme, tilsæt en god sjat vand ca. hver 10 minut. Tag spinaten op af panden og kom den i en skål, rør sammen med æg, ricotta, revet parmesan og salt.
  • Lun beschamel-saucen ved svag varme og skær mozzarella i ikke for store tern.
  • Et ovnfast kvadratisk fad smøres med olivenolie, læg et lag lasagneplader efterfulgt af et lag spinat- og ricottafyld, fordel lidt mozzarella-tern henover samt slut af med et lag beschamel-sauce. Fortsæt på denne måde indtil alt er brugt.
  • Fordel nogle klatter smør på det øverste lag som skal være beschamel-sauce. Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter.

 

 

Andre artikler

Back to top button