Klassiske gnocchi
Gnocchi di patate
Dette er den klassiske opskrift på de italienske gnocchi – en traditionel ret som laves på kartofler. Gnocchi er meget nemme at lave, og det er en god ide at lave en stor portion når du er i gang.
Gnocchi serveres som pasta, med en tomatsauce eller pesto til. Det er samtidig en meget mættende ret og velegnet til vinterretter med en god gryderet.
Gnocchi
Ingredienser
- 1 kg kartofler, som meget gerne må være lidt gamle
- 250 gr hvedemel
- 1 æg
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kog dem godt møre. Mos herefter kartofler så der ikke er nogen klumper tilbage, og bland godt sammen med melet.
- Tilsæt ægget og ælt sammen til det bliver en fast, elastisk dej der ikke klistrer eller sidder fast.
- Tril nu dejen ud i stænger på ca. 2 fingres tykkelse og skær i stykker på ca. 1 cms længde. Med bagsiden af en gaffel presses et mønster på oversiden af gnocchien, ikke noget med at mase gaflen ned i gnocchi’en men med et let pres laves et fint riflet mønster.
- Sæt en stor gryde over med vand og vent til det koger, kom herefter gnocchierne stille og roligt ned i vandet, lad være med at hælde dem alle sammen i på en gang, men kom dem ned i det kogende vand i mindre portioner. Når gnocchierne er kogte, hvilket kun lige tager nogle få minutter, vil de komme op til overfladen og kan tages op af vandet med en hulske.
- Server de frisklavede gnocchier med eventuelt en hjemmelavet pesto – en købepesto er nu også helt fortrinlig, halverede cherrytomater og den revne parmesanost.