Gnocchi med græskar
Gnocchi di zucca
En klassisk efterårsret, som kombinerer de italienske gnocchi med højsæsonen for græskar. Det kræver god tid og tålmodighed at tilberede gnocchi, men det smager også bare godt i forhold til de færdiglavede gnocchi.
Gnocchi med græskar
Ingredienser
- 400 gr græskar
- 100 gr hvedemel
- 1 æg
- 20 gr smør
- 20 gr revet Parmigiano
- 10 blade salvie
Sådan gør du
- Fjern indmad og kerner, skræl græskarret og skær det i ikke for tykke skiver - ca. 1-2 cm. Læg græskarskiverne på en bageplade og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
- Tag græskarskiverne ud af ovnen og lade dem køle. Når de er kølet helt af, moses de med en gaffel. Lad være med at mose dem i en blender, da mosen bliver for tynd.
- Tilsæt hvedemel og arbejd sammen til en dej. Når dejen begynder at samle sig og hænger sammen, tilsættes ægget.
- Ælt dejen sammen med hænderne, og tilsæt lidt mel af gangen. Når dejen ikke klistrer til fingrene og du ikke behøver at tilsætte mere mel, er dejen klar.
- Rul dejen til stænger på ca. 2 fingres bredde. Skær herefter stængerne i små stykker på ca. 1,5 cm's længde. Giv hver gnocchi et let tryk med bagsiden af en gaffel, så den får rillemønster. Rul de færdige gnocchier i lidt mel og dæk dem til med et viskestykke indtil de skal koges.
- Sæt en stor gryde med vand i gang med at koge, når vandet koger kommes gnocchi'erne ned i vandet i mindre portioner. Der må ikke komme for mange gnocchi'er i gryden af gangen, da de derved kan sætte sig sammen.
- Gnocchi'erne er fædige når de popper op til overfladen af kogevandet, tag dem op med en hulske og læg på en tallerken.
- I en gryde smeltes smørret og lad det få en gylden farve, fordel de kogte gnocchi'er i smørret og vend dem rundt. Drys med friske salvieblade og fordel på tallerkener. Server med revet Parmesanost.