Garganelli med græskar og pancetta
En god pastaret til efteråret hvor markedernes grøntsagsboder og supermarkedets grøntafdeling vrimler med græskar i alle mulige størrelser, former og farver – en hel farvelade af flotte efterårsfarver.
Italienerne bruger græskar flittigt i deres madlavning så det er om at være hurtig når det er sæson for pludselig kan de være temmelig svære at opdrive med mindre man lige har de rette kilder i orden. Græskar anvendes gerne i en risotto eller i en pastaret, men anvendes også til suppe eller i en tærte.
Garganelli med græskar og pancetta
Ingredienser
- 250 gr pasta garganelli
- 300 gr græskar
- 1 rødløg
- 120 gr pancetta
- 60 gr pecorino-ost
- Kvist frisk rosmarin
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Steg pancetta på panden til den er sprød. Snit rødløg fint og svits det på en pande i olivenolie tilsat rosmarin. Tilsæt græskar som er skåret i mindre tern og steg det i 3-4 minutter, fjern rosmarinen.
- Kog pastaen i en gryde med kogende letsaltet vand i følge vejledning på pakken. Hæld vandet fra pastaen og kom pastaen over i panden med græskar. Tilsæt pancetta, og vend rundt med let hånd.
- Smag til med salt og peber, lad retten stå og simre et halvt minuts tid ved medium varme.Drys med revet pecorino lige inden servering.