Farfalle med zucchine og rejer
Farfalle zucchine e gamberetti
En klassisk pastaret med pastatype farfalle – sommerfugle-pasta. Denne type af pasta stammer oprindeligt fra Lombardiet eller Emilia-Romagna, og har været brugt i de italienske køkkener langt tilbage i tiden.
Rejer er ofte anvendt i det sicilienske køkken og her anvendes de friske i denne enkle ret med zucchine.
Opskriften er udarbejdet af firmaet l’Indenditore som forhandler italienske specialiteter
Farfalle med zucchine og rejer
Ingredienser
- 350 gr pasta farfalle
- 150 gr rejer
- 150 gr zucchini
- 40 gr porrer
- 2 friske basilikumblade
- 5 spsk olivenolie extravergine
- Salt og peber
- Halvt glas tør hvidvin
Sådan gør du
- Start med at sætte en gryde igang med letsaltet vand til pasta'en. Kog farfalle i henhold til anvisninger på pakken. Skyl zucchini'er og porre, og skær begge i tynde skiver
- Skyl rejerne i koldt vand, og fjern den sorte tarm hvis den stadig sidder der. I en pande varmes olivenolie, og tilsæt herefter porre og zucchine. Lad det stege ved høj varme under let omrøring til grøntsagerne er møre, uden at de tager farve.
- Tilsæt hvidvin og lad det det koge videre. Tilsæt rejer og vend rundt. Slut af med at tilsætte salt og peber.
- Når pasta'en er kogt færdig, hældes vandet fra. Hæld pastaen over på panden til zucchiner og rejer, tilsæt lidt vand hvis der er behov for dette.
- Fordel pasta og grøntsager på en tallerken, drys med finthakket basilikum og server straks.