Hyldeblomstgele
Gelatina ai fiori di sambuco
Gem sommerens hyldeblomster på glas i form af en gele på hyldeblomst, geleen smager godt på et stykke ristet brød eller som tilbehør til kraftige italienske oste som for eksempel Pecorino.
Hyldeblomstgele
Ingredienser
- 10 hyldeblomster
- 500 ml koldt vand
- 250 ml æblesaft
- 1 økologisk appelsin
- 1 økologisk citron
- 500 gr sylte-sukker el. 1 brev gul Melatin
Sådan gør du
- Skyl hyldeblomsterne forsigtigt, og dup dem tørre. Læg dem i en dyb skål, hæld æblesaft og vand henover så blomsterne er dækkede. Skyl appelsin og citron grundigt, pres saften og hak skallerne groft. Hæld citron- og appelsinsaft samt skaller ned til hyldeblomsterne og rør rundt. Lad det stå køligt natten over.
- Næste dag fjernes hyldeblomster og citrus-skræller, si resten af saften gennem en fin sigte. Sørg for at vandet presses godt ud af blomsterne for at få al den gode smag med. Hæld saften i en gryde, tilsæt syltesukker og lad det komme op at koge mens der hele tiden røres i det.
- Lad det koge i ca. 4 minutter eller i henhold til anvisninger på syltesukkerets emballage. Fjern eventuel skum som lægger sig på toppen.
- Hæld geleen på skoldede og Atamonskyllede glas, sæt låget på med det samme. Lad glassene køle af inden de sættes på plads.