Henkogning

Appelsinmarmelade

Marmellata di arance

Appelsiner er fulde af C-vitaminer og så har de bare en flot farve, så hvorfor ikke gemme dette i en lækker marmelade som kan spises i løbet af de mørke vintermåneder.

Appelsinmarmelade

Forb. tid 15 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 55 min
Ret Henkogning

Ingredienser
  

  • 1,5 kg appelsiner
  • 1 citron
  • 750 gr sukker
  • 3 dl vand

Sådan gør du
 

  • Vask appelsiner og citron, skær skallen af og fjern de hvide hinder som giver en bitter smag i marmeladen. Skær appelsiner, citron og skal i fine stykker. Hvis du ikke orker at skære det i hånden, kan du bruge en foodprocessor.
  • Kom skal og frugtkødet fra appelsiner og citron i en gryde med vand og sukker, og lad det koge til det tykner ved svag varme i ca. 30-40 minutter.
  • Hæld marmeladen på skoldede og Atamon-skyllede glas, sæt låg på med det samme.
Keyword appelsin, marmelade
Back to top button