Focaccia caprese
Focaccia caprese
En typisk italiensk sandwich som er supernem at lave, med friske tomater og mozzarella er dette et lækkert frokostmåltid. Serveres lun mens mozzarella’en er blød og danner lange tråde.
Focaccia caprese
Ingredienser
- 4 focaccia el. ciabattaboller – ca. 15 cm i diameter
- 500 gr modne tomater
- 400 mozzarella
- Frisk basilikum
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Halver focaccia eller ciabattabollerne. Lun focaccia-delene eller den delte ciabattabolle i ovnen.
- Skyl tomaterne og skær dem i skiver, mozzarella skæres ligeledes i skiver. Læg skiftevis tomat- og mozzarella-skiver rundt på underdelen af focaccia, så bunden er dækket.
- Fordel en smule olivenolie over tomat- og mozzarella-skiverne, drys med salt og peber, pynt med basilikumblade, og læg overdelen af focaccia ovenpå.
- Rist focaccia'en på en brødrister eller en tør pande, til brødet er gyldent og sprødt på ydersiden.