Tærte med æbler og Ricotta

Crostata al mele e Ricotta

Efteråret betyder æbletid, og dermed også forskellige varianter af bagværk med æbler – som æbletærter, kager med æbler og mange flere.

Denne opskrift er helt enkel og tager ikke lang tid at tilberede, samtidig en meget let tærte som serveres lun. Så hvis der er et par æbler i overskud, så har du i løbet af kort tid en lækker kage. Serveres evt. med flødeskum.

Tærte med æbler og Ricotta

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Bagværk
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 1 portion butterdej
  • 2 faste æbler
  • 250 gr Ricotta
  • 1 citron
  • 1 spsk honning
  • Stødt kanel

Sådan gør du
 

  • Smør en tærteform og fordel den kolde butterdej i formen. Fold kanten ned og giv den et let pres så den ikke falder ned under bagningen. Med en gaffel prikkes huller i tærtebunden.
  • I en skål blandes ricotta med revet citronskal, hvorefter der tilsættes honning og kanel. Cremen røres til en ensartet og blød konsistens. Fordel cremen på tærtebunden.
  • Skyl æblerne, og skær dem i helt tynde skiver, som fordeles i et dekorativt mønster ovenpå ricotta-cremen. Pres æbleskiverne let ned i cremen så de ligger fast.
  • Bages i ovnen ved 200 grader i 35 – 40 minutter. Serveres lun.

Andre artikler

Back to top button