Smuldredejskage med skovbær
Crumble ai frutti di bosco
En variant af den klassiske kage med smuldredej, en kage som kan laves med mange forskellige typer af bær og frugter. Denne variant er lavet med bær fra skoven, med en blanding af både milde og kraftige bær som giver en rigtig god smag. Skal spises lun med iskoldt flødeskum eller vanilleis til.
Smuldredejskage med skovbær
Ingredienser
- 400 gr blandende skovbær - hindbær, brombær, ribs, blåbær mv. efter eget valg
- 100 gr mel
- 60 gr smør
- 60 gr sukker
- Stødt kanel
Sådan gør du
- Skyl og rens bærrene i koldt vand, og dup dem forsigtigt tørre med et stykke køkkenrulle. Smør et ovnfast fad, og fordel bærrene i fadet.
- I en skål hakkes smørret med mel til det ligner groft revet ost, tilsæt sukker og lidt kanel. Bland godt sammen.
- Fordel smuldredejen henover bærrene, sørg for at dejen er godt fordelt over bærrene.
- Kagen bages i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter, til smuldredejen er blevet sprød og gylden på toppen. Serveres lun med koldt flødeskum eller lidt vanilleis til.