Panna Cotta med jordbær og hyldeblomst
Panna Cotta alla sambuca e fragole
En lækker og frisk sommerdessert, når det vrimler med flotte, røde jordbær i haver og butikker. Panna cotta’en kan med fordel laves i god tid og skal kun lige pyntes med jordbær inden servering.
Panna cotta med jordbær og hyldeblomst
Ingredienser
- 500 ml kaffefløde
- 4 blade husblas
- 2 dl sødmælk
- 50 gr sukker
- 1 dl konc. hyldeblomstsaft
- 1 stang vanille
- 1,5 dl vand
- 100 gr sukker
- 500 gr friske jordbær
Sådan gør du
- Husblas-bladene lægges i en skål med koldt vandt, så bladene er dækket helt med vand. Lad dem ligge i vandet til de er helt bløde.
- I en gryde opvarmes mælk, fløde, sukker og hyldeblomstsaft indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det køle. Tag husblas-bladene op af vandet og knug vandet af.
- Tilsæt husblas'en til den lune fløde, samtidig med at der røres så at husblas'en bliver opløst. Fordel panna cotta'en i 8 små portionsglas eller forme og lad dem stå i køleskabet i minimum 3 timer.
- Samtidig koges en lage af vand, sukker og flækket vanillestang, lad sukkeret blive opløst og sluk så for varmen. Lad lagen køle helt af.
- Skyl jordbærrene og skær toppen fra, skær jordbærrene i kvarte og fordel dem i den afkølede lage. Lad jordbærrene trække i lagen i ca. 1 times tid.
- Lige inden servering vendes panna cotta'en ud af formene eller glassene, herefter fordeles jordbærrene over panna cotta'en, pynt med blade af citronmelisse.