Jordbær-ricotta creme
Crema di fragole e ricotta
En frisk dessert til en varm sommerdag, jordbærrene kan nemt erstattes af andre sommerbær efter ønske og smag. Cremen kan fordeles i små isbægre hvor der sættes en ispind i bunden og fryses, så er der en nem og hurtig jordbæris.
Jordbær-ricotta creme
Ingredienser
- 250 gr friske jordbær
- 5 spsk sukker
- 300 gr ricotta
- 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
- Skyl jordbærrene og skær toppen fra. Skær bærrene i halve og kom dem i en blender sammen med sukkeret. Blend jordbær med sukker til en fin ensartet puré, hvis du ikke ønsker de små kerner i cremen kan du komme puréen gennem en fin sigte.
- Rør ricotta'en ensartet, og tilsæt jordbærpuréen, vend det forsigtigt rundt. Piskefløden piskes til flødeskum, det skal ikke piskes alt for hårdt.
- Vend flødeskummet i jordbær-ricottacremen, til det hele er rørt godt sammen. Fordel ricottacremen i små portions-skåle og server kold, du kan desuden fordele små stykker af friske jordbær el. anden frisk frugt ovenpå cremen.