Jordbær-ricotta creme

Crema di fragole e ricotta

En frisk dessert til en varm sommerdag, jordbærrene kan nemt erstattes af andre sommerbær efter ønske og smag. Cremen kan fordeles i små isbægre hvor der sættes en ispind i bunden og fryses, så er der en nem og hurtig jordbæris.

Sommerlig ricottacreme med friske bær

Jordbær-ricotta creme

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dolci
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 gr friske jordbær
  • 5 spsk sukker
  • 300 gr ricotta
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Skyl jordbærrene og skær toppen fra. Skær bærrene i halve og kom dem i en blender sammen med sukkeret. Blend jordbær med sukker til en fin ensartet puré, hvis du ikke ønsker de små kerner i cremen kan du komme puréen gennem en fin sigte.
  • Rør ricotta'en ensartet, og tilsæt jordbærpuréen, vend det forsigtigt rundt. Piskefløden piskes til flødeskum, det skal ikke piskes alt for hårdt.
  • Vend flødeskummet i jordbær-ricottacremen, til det hele er rørt godt sammen. Fordel ricottacremen i små portions-skåle og server kold, du kan desuden fordele små stykker af friske jordbær el. anden frisk frugt ovenpå cremen.

Andre artikler

Back to top button