Jordbær gelato
Gelato di fragole
Denne jordbær-gelato er perfekt til en varm sommerdag, og brug de modne, friske danske jordbær som er fulde af smag.
Jordbær gelato
Ingredienser
- 250 gr friske jordbær
- ½ l piskefløde
- 170 gr sukker
- 200 ml vand
Sådan gør du
- Skyl jordbær, skær toppen af og skær jordbærrene i mindre stykker. Bland jordbær med sukker og kom dem i en blender. Blend kort til jordbærrene er hakket groft og tilsæt herefter vandet, blend til ensartet konsistens.
- Pisk fløden til flødeskum, den må gerne være godt pisket igennem. Vend forsigtigt jordbær-puré i flødeskummet, bland det godt sammen.
- Hvis du har en ismaskine, så kommes isblandingen i ismaskinen og vent til det er frossen før det fordeles i en beholder som sættes i fryseren. Hvis du ikke har en ismaskine, fordeles isen i en beholder som placeres i fryseren. Kig til isen med jævne mellemrum og rør i den hvis der er behov for det.
- Inden servering tages isen ud ca. 30 minutter før og sættes i køleskabet indtil den skal serveres.