Crema Catalana
Crema Catalana
Oprindeligt en traditionel spansk dessert som stammer fra Catalonien. Desserten er en let og lækker creme, som mest minder om creme brulè eller creme karamel og er en behagelig sød mundfuld som afslutning på et godt måltid.
Crema Catalana
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 2,5 dl mælk
- 2,5 dl piskefløde
- 120 gr sukker
- 15 gr Maizena
- Citronskal
- 1 stang vanille
- Lidt stødt kanel
Sådan gør du
- Med en kniv skæres vanille-stangen op på langs og vanillekornene skrabes ud. Citronskal rives fint.
- I en gryde varmes mælk, fløde, kanel, revet citronskal og vanillekorn op til kogepunktet.
- I en skål piskes æggeblommer med 80 gr sukker og maizena, pisk til en ensartet konsistens uden klumper.
- Mælke- og flødeblandingen filtreres gennem en si - lidt af gangen, over i æggeblandingen samtidig med at der piskes. Kommes i en gryde og koges ved svag varme i 15 min.
- Fordeles i 4 portions-skåle, og stilles koldt i 2 timer.
- Inden servering drysses portions-anretningerne med det resterende sukker, og placeres i ovnen under den tændte grill. Efter 4-5 min. er sukkeret karamelliseret - hold øje med skålene mens de er i ovnen, så sukkeret ikke bliver brændt.