Clafoutis med sommerbær
Clafoutis alla frutta
En klassisk fransk dessert, som oftest tilberedes med kirsebær men kan lige så godt tilberedes med de lækre og friske sommerbær.
Clafoutis med sommerbær
Ingredienser
- 4 dl mælk
- 2 æg
- 3 spsk mel
- 4 spsk sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 300 gr friske blandede bær - rabarber, hindbær, jordbær, blåbær og brombær
- 1 spsk smør
- Flormelis til pynt
Sådan gør du
- Skyl frugten og fjerne stilke mv. Skær jordbær og rabarber i mindre mundrette stykker. I en skål piskes æg med melet, sukker og vanille - samtidig med at der tilsættes mælk lidt efter lidt. Sørg for at piske godt så at der ikke er klumper i dejen.
- Smør et tærtefad med smør, og fordel frugten i fadet. Du kan også vælge at bruge som portions-skåle, det ser godt ud hvis du skal have gæster. Fordel dejen henover frugten, så al frugten er dækket af dej.
- Fordel smørret henover kagen. Dæk fadet med sølvfolie og bag den i ovnen ved 175 gr i ca 30 minutter til toppen er gylden og dejen gennembagt.
- Drysses med flormelis, og serveres lun med kold flødeskum eller vanilleis til.