Clafoutis med blommer
Clafoutis alle prugne
En lækker dessert med sensommerens modne blå blommer, nem og hurtig at tilberede. Server med iskold flødeskum eller vanilleis. Den kan også tilberedes med friske ferskner eller abrikoser.
Clafoutis med blommer
Ingredienser
- 10 blå blommer
- 70 gr hvedemel
- 80 gr sukker
- 4 æg
- 60 gr blødt smør
- 3 dl mælk
Sådan gør du
- Skyl blommer, tag stenen ud og skær blommerne i kvarte. Smør et fad med smør og fordel blommerne i bunden af fadet.
- I en skål blandes æg og sukker, der piskes godt sammen til det bliver lyst og cremet. Tilsæt mel, blødt eller flydende smør og mælk, pisk dejen godt sammen.
- Fordel dejen henover blommerne og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter ved 180 grader.
Server med fris kpisket flødeskum eller vanilleis til.