Tærte med aubergine og Ricotta
Torta con melanzane e Ricotta
Brug de friske aubergine til en tærte med den klassiske italienske ost – Ricotta, som giver et cremet fyld. Tærten er nem at lave og perfekt til en frokost eller som en antipasta.
Tærte med Ricotta og aubergine
Ingredienser
- 1 portion tærtedej
- 400 gr aubergine
- 3 æggeblommer
- 400 gr Ricottaost
- 3 skiver Prosciutto Cotto
- 80 gr Pecorino-ost
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl aubergine, skær bunden og toppen fra. Skæres i tern på ca. 2 cm's tykkelse. Steg dem herefter på en pande med godt med olivenolie og lidt salt. Aubergine suger en del olie, så det kan være at der skal mere olie på panden.
- Lad dem stege i ca. 4- 5 minutter til de er møre, tages herefter op af panden og drypper af på en tallerken med køkkenrulle.
- I mellemtiden blandes ricotta med æggeblommerne samt lidt salt og peber, og der røres godt sammen. Når auberginetern er tilstrækkeligt afkølede, tilsættes de til blandingen. Skær Pecorino i små tern og kom dem i osteblandingen.
- Fordel tærtedejen i bunden af en smurt firkantet tærteform og sørg for at dejen går godt op af kanterne. På tærtebunden fordeles skiver af Prosciutto, så de dækker hele bunden.
- Fordel ostecremen henover skinken, fold herefter kanterne ind i siderne af tærten. Pensl kanterne med lidt æggeblomme.
- Bag i ovnen ved 180 grader i 30 - 40 minutter til den er gylden på toppen. Mens den stadig er varm, drysses tærten med olivenolie. Serveres lun.