Frittata med zucchini og løg
Tortino di zucchine alle cipolle
En lækker og nem ret, ideel som en lun frokostret eller som antipasti skåret i mindre stykker.
Tærte med zucchini og løg
Ingredienser
- 6 æg
- 600 gr zucchine
- 2 løg
- 6 spsk revet Pecorino
- 1 spsk mælk
- Olivenolie
- Salt & Peber
Sådan gør du
- Skyl zucchine og skær i aflange tern.
- Pil løgene, snit dem fint og steg dem gyldne i 4 spsk olivenolie. Tilsæt 1 spsk vand og lad det koge i ca. 5 minutter, rør i det med jævne mellemrum.
- Tilsæt zucchine og steg dem i et par minutter, tilsæt salt, peber og lad det koge i ca. 15 minutter ved svag varme. Sluk for varmen og lad det køle.
- I en skål piskes 3 æg sammen med mælk, revet ost, salt og peber. Tilsæt zucchine og løg, bland godt sammen.
- I en seperat skål piskes æggehvider fra de resterende 3 æg sammen, og tilsættes med let hånd til den øvrige æggeblanding. Hæld det hele i et ovnfast fad, smurt godt med olie.
- Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter, for at give en mere sprød overflade kan den lige få kort tid under grill'en til overfladen er gylden.