Frittata med spinat

Frittata al forno

Den italienske tærte som både kan spises varm men smager ligeså godt når den er kold. Fyldet kan varieres alt efter årstiden eller familiens ønsker.

Her er den tilberedt med frisk spinat, men du kan lige så godt vælge at bruge andre grøntsager som for eksempel zucchini, asparges, porrer eller bladbeder. Den klassiske frittata al forno laves med spinat og ricotta, og er meget nem at tilberede. God til frokost eller hvis du skal have gæster.

Frittata med spinat

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Antipasti
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 gr frisk spinat
  • 5 æg
  • 250 gr frisk Ricotta
  • 3 spsk revet Grana - revet Parmesan kan også bruges
  • 100 gr Emmentaler
  • Smør
  • Olivenolie
  • Rasp
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde for ovnen på 180 grader. Skyl spinaten og sørg for at al jord er væk, skær de groveste stængler væk. Kom spinat på en pande med 3 spsk olie, og lad det stå ved svag varme i et par minutter.
  • I en skål piskes æg sammen med salt og peber, tilsæt ricotta og pisk godt sammen. Herefter tilsættes revet grana og revet emmentaler, sørg for at det hele blandes godt uden at der er klumper.
  • Steg en god håndfuld rasp i lidt smør, til det er gyldent. Lad køle. Når spinaten er kogt færdig efter et par minutter, tages den op af panden og lægges på et spækbrædt. Hak spinat'en fint, og kom den i en skål. Her blandes den med rasp og efterfølgende med ægge-ostemassen.
  • Fordeles i en smurt tærteform og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30 - 40 nminutter, til æggemassen er stivnet og begynder at blive gylden.

Andre artikler

Back to top button