Indbagt cotechino med spinat
Cotechino in crosta con spinaci
Indbagt cotechino spises ofte som hovedretten ved julefrokosten, men også en elsket ret på nytårsbordet. Traditionen tro spises den indbagte cotechino med kogte grønne linser som tilbehør.
Indbagt cotechino med linser
Ingredienser
- 1 cotechino, ca. 600 gr
- 200 gr tærtedej
- 200 gr gr kogt røget skinke i skiver
- 1 æg
- 300 gr spinat
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog cotechino'en i en gryde med rigeligt kogende vand, så pølsen er helt dækket med vand. Koges i ca. 20 minutter. Når cotechino'en er kogt tages den op af vandet, og afkøles hvorefter eventuelt skind fjernes.
- Rens spinaten, og kog den i et par minutter i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra spinaten, og varm spinat på en pande med olie, salt, peber og et fed hvidløg.
- Rul tærtedejen ud til en stor cirkel på et stykke bagepapir(gem lidt dej til pynt), fordel skiverne af skinke på dejen. Herefter fordeles den godt afdryppede spinat ovenpå skinken - husk at fjerne hvidløget. Placer cotechino'en i den ene ende af cirkelen og rul det hele godt sammen, luk enderne ind under den indpakkede cotechino.
- Pensl oversiden af dejen på cotechino'en med det sammenpiskede æg og dekorer med mønster af overskydende dej.
- Bag den indpakkede cotechino i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, indtil overfladen er sprød. Skær cotechino'en i skiver og server på et fad med linser og ovnbagte kartofler til.