Fusilli alla Norma

Fusilli alla Norma

En klassisk italiensk ret som oprindeligt stammer fra Sicilien, hvor det er en specialitet i Catania og opstod som en gave til komponisten Vincenzo Bellini: la Norma, som netop kom fra Catania.

Retten kan laves med den type pasta som du foretrækker, hvilket også er kendetegnet ved det oprindelige navn Pasta alla Norma – helt enkel ret med få og velsmagende grøntsager som giver en smag af Sicilien.

Fusilli alla Norma

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Primo
Køkken Sicilien
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 gr fusilli
  • 200 gr saltet Ricotta
  • 2 auberginer
  • 1/2 løg
  • 500 gr flåede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • Håndfuld frisk basilikum
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt & peber
  • Olie til friturestegning

Sådan gør du
 

  • Rens auberginer, fjern toppen og skær dem i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Læg dem i en skål og drys med salt, vend godt rundt så saltet bliver fordelt. Lad stå i ca. 1 time. Herefter skylles aubergine-skiverne og tørres med et viskestykke. Frituresteg aubergine, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle til at absorbere det overskydende fedtstof.
  • Tilbered salsaen ved, at pille løget og snit det fint. Steges gyldne i en gryde med olivenolie, tilsæt de flåede tomater og lidt salt. Lad småsimre ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • Skær de friturestegte aubergine-skiver i tern og tilsættes til tomatsalsaen sammen med et par friske basilikumblade.
  • Kog fusilli i letsaltet, kogende vand ifølge anvisninger på pakningen, når de er kogte hældes vandet fra og vendes i tomatsalsaen.
  • Ved servering drysses revet ricotta henover retten, sammen med lidt friske basilikumblade.

 

Andre artikler

Back to top button