Fusilli alla Norma
Fusilli alla Norma
En klassisk italiensk ret som oprindeligt stammer fra Sicilien, hvor det er en specialitet i Catania og opstod som en gave til komponisten Vincenzo Bellini: la Norma, som netop kom fra Catania.
Retten kan laves med den type pasta som du foretrækker, hvilket også er kendetegnet ved det oprindelige navn Pasta alla Norma – helt enkel ret med få og velsmagende grøntsager som giver en smag af Sicilien.
Fusilli alla Norma
Ingredienser
- 400 gr fusilli
- 200 gr saltet Ricotta
- 2 auberginer
- 1/2 løg
- 500 gr flåede tomater
- 2 fed hvidløg
- Håndfuld frisk basilikum
- 4 spsk olivenolie
- Salt & peber
- Olie til friturestegning
Sådan gør du
- Rens auberginer, fjern toppen og skær dem i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Læg dem i en skål og drys med salt, vend godt rundt så saltet bliver fordelt. Lad stå i ca. 1 time. Herefter skylles aubergine-skiverne og tørres med et viskestykke. Frituresteg aubergine, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle til at absorbere det overskydende fedtstof.
- Tilbered salsaen ved, at pille løget og snit det fint. Steges gyldne i en gryde med olivenolie, tilsæt de flåede tomater og lidt salt. Lad småsimre ved svag varme i ca. 10 minutter.
- Skær de friturestegte aubergine-skiver i tern og tilsættes til tomatsalsaen sammen med et par friske basilikumblade.
- Kog fusilli i letsaltet, kogende vand ifølge anvisninger på pakningen, når de er kogte hældes vandet fra og vendes i tomatsalsaen.
- Ved servering drysses revet ricotta henover retten, sammen med lidt friske basilikumblade.