Pasta Amatriciana
Pasta Amatriciana
En klassisk italiensk pastaret som stammer fra byen Amatrice i det centrale Italien, nærmere betegnet i regionen Lazio. Byen kaldes også for Spaghettiens by – byen blev d. 24. august 2016 ramt af et kraftigt jordskælv som har ødelagt det meste af byen.
En helt enkel ret som udelukkende består af 4 ingredienser, og som nærmest kun tager den tid at tilberede som det tager at koge pastaen.
Pasta Amatriciana
Ingredienser
- 400 gr Bucatini eller Spaghetti nr. 5
- 1 dåse flåede hakkede tomater
- 120 gr pancetta
- 1 gr frisk peperoncino - tørret kan også bruges
- 1/2 glas tør hvidvin
- Olivenolie
- Revet Pecorino Romano eller Parmesanost
Sådan gør du
- Start med at snitte den friske peperoncino fint, samt skær pancetta i smalle strimler. På en pande varmes lidt olivenolie, hvorefter pancetta og peperoncino tilsættes. Når dette er stegt gylden tilsættes hvidvin og lad det fordampe.
- Tilsæt de flåede, hakkede tomater og lad det stå og småsimre mens pastaen koges.
- I en stor gryde varmes rigeligt med vand, når det koger tilsættes pastaen som koger jvf. anvisninger på pakken. Når pastaen er kogt færdig, hældes vandet fra.
- Tilsæt den kogte pasta til tomatsaucen, og vend rundt. Anret på tallerkener og server med det samme med revet ost.