Siciliansk Caponata

Caponata semplice

Den kendte sicilianske ret Caponata, findes i mange forskellige variationer men de primære ingredienser i retten er aubergine og tomater. Det er en ret som er udelukkende baseret på grøntsager og spises som tilbehør, og er velegnet at spise både varm og kold. Kan med fordel spises kold på en skive ristet brød.

Denne version er en enkel version, og indeholder ikke oliven som mange opskrifter på caponata normalt gør. Andre versioner omfatter også pinjekerner eller mandler, det er helt op til smag og behag.

Caponata

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Tilbehør
Køkken Sicilien
Antal 6 glas

Ingredienser
  

  • 8 store tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 aubergine
  • 2 zucchine
  • 2 mellemstore løg
  • Basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Rens grøntsagerne, pil løgene og skær enderne på aubergine og zucchine fra. Stilk og kernehuset fjernes fra den røde peber. Skær grøntsager undtagen løg, i tern af samme størrelse. Snit løgene fint og kom det i en dyb pande eller en gryde med olivenolie, og lad dem stege gyldne.
  • Tilsæt auberginetern og lad dem stege til de er gyldne på ydersiden. Tag aubergine og løg op og læg til side til senere.
  • På samme pande eller gryde steges zucchinitern sammen med peberfrugt, lad dem stege i ca. 15 minutter ved svag varme. Tilsæt de stegte aubergine, tomater i tern og lad det koge i ca. 15 minutter.
  • Tilsæt salt og peber, lad det koge i ca. i minuts tid. Sluk for varmen og lad det køle ned. Serveres lunt med hakket frisk basilikum.
  • Caponata'en kan også kommes på skoldede henkogningsglas og opbevares i køleskabet i et par uger.

Andre artikler

Back to top button