Tærte med aubergine og Ricotta

2018-07-21
  • Mængde: 1 tærte
  • Antal portioner: 8 personer
  • Forberedelsestid: 25m
  • Tilberedningstid: 40m
  • Samlet tid: 1:05 t
Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tiramisu med fersken

  • Jordbær-bruschetta

Torta con melanzane e Ricotta

Brug de friske aubergine til en tærte med den klassiske italienske ost – Ricotta, som giver et cremet fyld. Tærten er nem at lave og perfekt til en frokost eller som en antipasta.

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej
  • 400 gr aubergine
  • 3 æggeblommer
  • 400 gr Ricotta-ost
  • 3 skiver Prosciutto Cotto
  • 80 gr Pecorino-ost
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Vejledning

Trin1

Skyl aubergine, skær bunden og toppen fra. Skæres i tern på ca. 2 cm's tykkelse. Steg dem herefter på en pande med godt med olivenolie og lidt salt. Aubergine suger en del olie, så det kan være at der skal mere olie på panden.

Trin2

Lad dem stege i ca. 4- 5 minutter til de er møre, tages herefter op af panden og drypper af på en tallerken med køkkenrulle.

Trin3

I mellemtiden blandes ricotta med æggeblommerne samt lidt salt og peber, og der røres godt sammen. Når auberginetern er tilstrækkeligt afkølede, tilsættes de til blandingen. Skær Pecorino i små tern og kom dem i osteblandingen.

Trin4

Fordel tærtedejen i bunden af en smurt firkantet tærteform og sørg for at dejen går godt op af kanterne. På tærtebunden fordeles skiver af Prosciutto, så de dækker hele bunden.

Trin5

Fordel ostecremen henover skinken, fold herefter kanterne ind i siderne af tærten. Pensl kanterne med lidt æggeblomme.

Trin6

Bag i ovnen ved 180 grader i 30 - 40 minutter til den er gylden på toppen. Mens den stadig er varm, drysses tærten med olivenolie. Serveres lun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close