Spaghetti med ærtepesto

2015-05-17
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 10m
  • Samlet tid: 30m

Spaghettini con pesto di piselli

En god sommerlig variant af pasta med pesto, hvorfor ikke bruge sommerens nye og friske ærter til denne lækre pesto. Nyplukkede ærter smager dejligt lige ud af bælgen, men du får også masser af sommer og sol i denne pesto.

Ingredienser

  • 250 gr friske ærter
  • 30 gr pistaciekerner
  • 4 friske basilikumblade
  • 1 fed hvidløg
  • Saft og skal af 1/2 citron
  • 50 gr frisk revet Parmesan
  • 50 ml olivenolie
  • Salt og peber
  • 400 gr spaghetti

Vejledning

Trin1

Kog ærterne i spilkogende, letsaltet vand i ca. 6 - 8 minutter. Tag dem op af vandet og lad dem tørre.

Trin2

Hak pistaciekerne groft, og rist dem på en tør pande. Pil hvidløgsfedet og hak det groft.

Trin3

I en gryde med kogende letsaltet vand, koges spaghetti i henhold til anvisning på pakken. Når spaghetti'en er kogt færdig gemmes lidt af kogevandet.

Trin4

I en blender blandes ærter, hakkede pistaciekerner, hvidløg, revet citronskal og saft med 40 gr revet parmesan samt olivenolie. Smag til med salt og peber. Tilpas konsistensen med kogevandet fra pastaen, indtil du har en pesto med glat og ensartet konsistens. Den skal fast og samtidig flydende så den kan sætte sig på pastaen.

Trin5

Fordel pestoen i den varme spaghetti, og server straks med revet parmesan til. Dekorer med de friske basilikumblade, som evt. kan hakkes groft.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close