Sommertærte med abrikos

2017-08-08
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 25m
  • Samlet tid: 45m

Tarte alle albicocche

En indbydende tærte med smag af sommer i abrikoserne, tærten er god hvis du skal have gæster eller i bare skal hygge med noget god mad.

Abrikoserne kan udskiftes med friske ferskener og serveres med kold flødeskum, alternativt vanilleis.

Ingredienser

  • 1 portion sød tærtedej
  • 6 modne abrikoser
  • 120 gr abrikosmarmelade
  • 2 spsk mandelflager
  • 1 æggeblomme
  • Mælk
  • Perlesukker

Vejledning

Trin1

Smør en tærteform på 22 cm i diameter, og fordel tærtedejen i formen så at der er en bred kant som senere skal bruges. Med en gaffel prikkes huller rundt om i bunden af dejen.

Trin2

Fordel 2/3 af abrikosmarmeladen ovenpå tærtedejen og drys med mandelflager.

Trin3

Skyl abrikoserne, fjern sten og skær abrikoserne i ikke for tykke både. Fordel dem pænt ovenpå mandelflagerne så at der ikke er nogen tomme pladser uden abrikos.

Trin4

Fordel den resterende abrikosmarmelade over abrikos-stykkerne. Fold kanten ind over tærten, og tryk den lidt ind over hinanden.

Trin5

Pensl kanten med lidt mælk og drys med perlesukker. Bag tærten ved 180 grader i ca. 25 minutter så tærten er gennembagt, og kanten sprød. Server tærten lun.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Tærte med kirsebær

  • Figenmarmelade med rørsukker

Annonce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close