Risotto med rødkål

2017-08-23
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 35m

Risotto con cavolo rosso

En klassisk ret fra det nordlige Italien, primært fra Lombardiet som er kendt for sine mange rismarker, men denne variation af risotto laves ofte i naboregionen Piemonte.

I Danmark vil risotto’en være velegnet til en kold vinterdag, hvis du har lidt frisk rødkål i overskud. Alternativt kan du bruge færdigkogt rødkål, og så tilsætte den 5 minutter før kogetiden udløber.

Ingredienser

  • 280 gr risottoris (Arborio - grødris kan også bruges)
  • 300 gr rødkål
  • 1/2 løg
  • 1 skalotteløg
  • 40 ml olivenolie
  • 1/2 dl tør hvidvin
  • 1,2 l grøntsagsbouillon
  • 20 gr Grana Padano
  • Peber
  • Friske basilikumblade

Vejledning

Trin1

Rens rødkål, fjerne den midterste stok og snit det fint. I en gryde varmes smør og olie, tilsæt risene og lad dem opsuge fedtstoffet. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe.

Trin2

Skru ned for varmen, og tilsæt finthakkede løg, rødkål samt 500 ml bouillon.

Trin3

Lad ris og rødkål koge i ca. 15 minutter, tilsæt mere bouillon hvis det bliver nødvendigt.

Trin4

Sluk for varmen, tilsæt smør og revet Grana Padano. Server med fintsnittede friske basilikumblade og lidt friskkværnet peber.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

  • Figenmarmelade med rørsukker

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close