Pasta Amatriciana

2016-08-29
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 10m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 25m
Andre opskrifter:
  • Pasta Alfredo med basilikum

  • Gnocchi med græskar

  • Tagliatelle med valnødder

  • Gnocchi med kartoffel

  • Spaghetti med hvidløg, olie og peperoncino

Pasta Amatriciana

En klassisk italiensk pastaret som stammer fra byen Amatrice i det centrale Italien, nærmere betegnet i regionen Lazio. Byen kaldes også for Spaghettiens by – byen blev d. 24. august 2016 ramt af et kraftigt jordskælv som har ødelagt det meste af byen.

En helt enkel ret som udelukkende består af 4 ingredienser, og som nærmest kun tager den tid at tilberede som det tager at koge pastaen.

Ingredienser

  • 400 gr Bucatini eller Spaghetti nr. 5
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 120 gr pancetta
  • 1 gr frisk peperoncino - tørret kan også bruges
  • 1/2 glas tør hvidvin
  • Olivenolie
  • Revet Pecorino Romano, eller Parmesanost

Vejledning

Trin1

Start med at snitte den friske peperoncino fint, samt skær pancetta i smalle strimler. På en pande varmes lidt olivenolie, hvorefter pancetta og peperoncino tilsættes. Når dette er stegt gylden tilsættes hvidvin og lad det fordampe.

Trin2

Tilsæt de flåede, hakkede tomater og lad det stå og småsimre mens pastaen koges.

Trin3

I en stor gryde varmes rigeligt med vand, når det koger tilsættes pastaen som koger jvf. anvisninger på pakken. Når pastaen er kogt færdig, hældes vandet fra.

Trin4

Tilsæt den kogte pasta til tomatsaucen, og vend rundt. Anret på tallerkener og server med det samme med revet ost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close