Pasta Alfredo med basilikum

2017-07-10
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 10m
  • Tilberedningstid: 5m
  • Samlet tid: 15m

Pasta “Alfredo” al basilico

Et af de klassiske kendetegn for det italienske køkken, og mere enkelt bliver det ikke. Retten kræver blot 3 ingredienser, nemlig fettuccine, smør og Parmigiano Reggiano.

De første nævnelser om retten kommer fra år 900, hvor den blev serveret på 2 af Rom’s restauranter – Alfredo alla Scrofa og Il Vero Alfredo all’Augusteo.

Ingredienser

  • 340 gr frisk fettucine med æg
  • 120 gr smør
  • 120 gr Parmigiano Reggiano
  • 10 blade frisk basilikum
  • Salt

Vejledning

Trin1

Sæt en gryde til at koge med letsaltet vand. Når vandet koger, kommes fettuccine i gryden og koges i ca. 5 minutter eller ifølge anvisninger på pakken.

Trin2

Smelt smørret i en pande, lad det bruse op og blive gyldent ved svag varme. Tag panden fra varmen, og tilsæt groftrevet Parmigiano Reggiano samt 1 spiseske kogevand fra pastaen. Lad osten smelte og rør så det bliver en cremet konsistens.

Trin3

Hæld kogevandet fra fettuccine'en og kom pastaen over i panden med det vand som hænger ved. Vend godt rundt i ostesaucen, så det er godt fordelt.

Trin4

Vend de friske basilikumblade i pastaen og server.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close