Pasta Alfredo med basilikum

2017-07-10
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 10m
  • Tilberedningstid: 5m
  • Samlet tid: 15m

Pasta “Alfredo” al basilico

Et af de klassiske kendetegn for det italienske køkken, og mere enkelt bliver det ikke. Retten kræver blot 3 ingredienser, nemlig fettuccine, smør og Parmigiano Reggiano.

De første nævnelser om retten kommer fra år 900, hvor den blev serveret på 2 af Rom’s restauranter – Alfredo alla Scrofa og Il Vero Alfredo all’Augusteo.

Ingredienser

  • 340 gr frisk fettucine med æg
  • 120 gr smør
  • 120 gr Parmigiano Reggiano
  • 10 blade frisk basilikum
  • Salt

Vejledning

Trin1

Sæt en gryde til at koge med letsaltet vand. Når vandet koger, kommes fettuccine i gryden og koges i ca. 5 minutter eller ifølge anvisninger på pakken.

Trin2

Smelt smørret i en pande, lad det bruse op og blive gyldent ved svag varme. Tag panden fra varmen, og tilsæt groftrevet Parmigiano Reggiano samt 1 spiseske kogevand fra pastaen. Lad osten smelte og rør så det bliver en cremet konsistens.

Trin3

Hæld kogevandet fra fettuccine'en og kom pastaen over i panden med det vand som hænger ved. Vend godt rundt i ostesaucen, så det er godt fordelt.

Trin4

Vend de friske basilikumblade i pastaen og server.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk