Panna Cotta med jordbær og hyldeblomst

2013-09-09
  • Mængde: 8 personer
  • Forberedelsestid: 35m
  • Tilberedningstid: 3:00 t
  • Samlet tid: 3:35 t
Andre opskrifter:
  • Jordbær-bruschetta

  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

Panna Cotta alla sambuca e fragole

En lækker og frisk sommerdessert, når det vrimler med flotte, røde jordbær i haver og butikker. Panna cotta’en kan med fordel laves i god tid og skal kun lige pyntes med jordbær inden servering.

Ingredienser

  • 500 ml Kaffefløde
  • 4 blade Husblas
  • 2 dl Sødmælk
  • 50 gr Sukker
  • 1 dl konc. Hyldeblomstsaft
  • 1 stang Vanille
  • 1,5 dl Vand
  • 100 gr Sukker
  • 500 gr friske Jordbær

Vejledning

Trin1

Husblas-bladene lægges i en skål med koldt vandt, så bladene er dækket helt med vand. Lad dem ligge i vandet til de er helt bløde.

Trin2

I en gryde opvarmes mælk, fløde, sukker og hyldeblomstsaft indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det køle. Tag husblas-bladene op af vandet og knug vandet af.

Trin3

Tilsæt husblas'en til den lune fløde, samtidig med at der røres så at husblas'en bliver opløst. Fordel pannacotta'en i 8 små portionsglas og lad dem stå i køleskabet i minimum 3 timer.

Trin4

Samtidig koges en lage af vand, sukker og flækket vanillestang, lad sukkeret blive opløst og sluk så for varmen. Lad lagen køle helt af.

Trin5

Skyl jordbærrene og skær toppen fra, skær jordbærrene i kvarte og fordel dem i den afkølede lage. Lad jordbærrene trække i lagen i ca. 1 times tid. Lige inden servering fordeles jordbærrene over skålene med pannacotta, pynt med blade af citronmelisse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close