Panna Cotta med chokolade
Panna Cotta al cioccolato
En variant af den klassiske Panna Cotta, og denne version med chokolade vil helt sikkert gøre lykke hos både store og små. Den er alletiders som en lækker afslutning på et godt måltid, og du kan eventuelt servere den med revet chokolade på toppen, frisk frugt eller med en salsa af hindbær.
Panna Cotta med chokolade
Ingredienser
- 5 dl piskefløde
- 120 gr mørk chokolade
- 100 gr flormelis
- 4 blade husblas
Sådan gør du
- Begynd med at lægge husblas til opblødning i en skål med koldt vand, lad det stå i ca. 10 minutter.
- Hæld fløden i en tykbundet gryde, tilsæt sukker og lad det blive lunt ved svag varme - tag det af varmen lige inden det når at koge. Lad stå og køle lidt ned.
- Tag husblas op af vandet, lad vandet dryppe af og kom det i den varme fløde under konstant omrøring. Tilsæt chokoladen, som er brækket i stykker. Lad det stå og smelte hvorefter det blandes godt sammen, til det har en ensartet konsistens.
- Fordeles i små portionsglas, stilles på køl i mindst 4 timer til massen har sat sig og blevet fast.
- Lige inden servering fordeles revet mørk chokolade henover portionsglassene, og serveres ved stue-temperatur. Panna Cotta'en kan også vendes ud af portionsformene, og anrettes på små tallerkener med frisk frugt til.