Påske Colomba
Colomba Pasquale
Den traditionelle italienske påskekage der har form som en due, pyntes med sukker og mandler. Kagen kan købes i de fleste butikker op til påske, men det er lidt sjovere at bage den selv og det er faktisk meget nemt. Det kræver dog god tid, da kagen skal hæve i min. 10 timer inden den bages.
Påske Colomba
Ingredienser
Kage:
- 450 gr hvedemel
- 3 æg
- 150 gr sukker
- 250 gr smør
- 200 gr kandiseret frugt – appelsinskal mv.
- 4,8 dl mælk
- 25 gr gær
- 1 spsk vanillesukker
- Salt
- 100 gr flormelis
- 3 æggeblommer
Pynt:
- 100 gr mandelmel
- 50 gr mandler
- 50 gr perlesukker
- 60 gr flormelis
Sådan gør du
- Bland 100 gr mel med 1/3 af den tempererede mælk, smuldr gæren i blandingen og rør til gæren er helt opløst. Når blandingen har opnået en ensartet konsistens, sættes den til hævning et lunt sted, i 30 minutter.
- Nu tilsættes dejen 100 gr hvedemel, samt 1 glas lunt vand, og ælt det sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i yderligere 30 minutter.
- Herefter tilsættes dejen igen 100 gr hvedemel og 100 gr sukker, 100 gr blødt smør, og dejen æltes godt sammen, til den er elastisk og let. Stil dejen til hævning tildækket og et lunt sted i ca. 2 timer.
- Når dejen er hævet for tredie gang, tilsættes 150 gr hvedemel, 40 gr sukker, 150 gr smør og en smule salt. Bland det hele godt sammen, samtidig med at der undervejs tilsættes vanillesukker, kandiseret frugt i små tern, og de tre æg – et af gangen.
- Fordel dejen i en papirform, og lad dejen hæve i yderligere 8 timer. Imellemtiden forbederes glasuren.
Glasur:
- Bland mandelmel med flormelis og de tre æggehvider til en ensartet konsistens. Glasuren må ikke være for tynd, da den så ikke vil blive liggende ovenpå kagen.
- Når dejen er hævet for sidste gang, fordeles glasuren forsigtigt henover kagen. Drys med perlesukker og ristede mandler.
- Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, dæk kagen med et stykke bagepapir for at den ikke får for meget farve. Når kagen er bagt færdig, afkøles den og drysses med flormelis.