Kirsebærmarmelade

2017-07-08
  • Mængde: 6 glas á 200 gr
  • Forberedelsestid: 60m
  • Tilberedningstid: 40m
  • Samlet tid: 1:40 t

Marmellata di ciliegie

Gem sommerens lækre kirsebær til vinteren i en marmelade. Kirsebærmarmelade er populært i Italien og smage afhænger af sødmen i bærrene. Så sørg for at bruge nogle kirsebær som er godt modne med en fyldig smag.

Ingredienser

  • 1,2 kg kirsebær
  • 400 gr sukker
  • 1 citron

Vejledning

Trin1

Skyl kirsebær, halver dem og tag stenene ud. Dette kan enten gøre med en kniv eller med en speciel udstener til kirsebær. Riv citronskallen fint, og pres saften ud af citronen.

Trin2

I en skål blandes kirsebærrene med sukker og revet citronskal, og lad det stå i en times tid.

Trin3

Kom kirsebærrene i en gryde, og lad det koge ved svag varme i ca. 40 minutter. Du kan lave en test for at se om marmeladen er klar, dryp lidt marmelade på en tallerken og se hvor hurtigt det stivner. Jo hurtigere, jo mere klar er marmeladen.

Trin4

Skyl glas og låg i skoldende vand. Fordel marmeladen i glassene og luk lågene med det samme. Stil glassene på hovedet, så at der på denne måde dannes undertryk som er med til at konservere marmeladen.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close