Hvid risotto

2015-11-16
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 10m
  • Tilberedningstid: 20m
  • Samlet tid: 30m

Risotto bianco

En klassisk risotto, helt enkel og udelukkende med ost. Den hvide risotto er en traditionel ret fra den nordlige region Piemonte, som også er kendt for sine mange forskellige oste. Risotto er en yndet ret i de nordlige regioner som Piemonte, Lombardiet og Veneto.

Ingredienser

  • 250 gr Carnaroli-ris
  • 1 løg
  • 1 glas tør hvidvin
  • 1 l grøntsagsboullion
  • 50 gr smør
  • Revet parmesanost eller Grana

Vejledning

Trin1

Pil og snit løget fint. Steg det gyldent i en gryde med lidt smør, tilsæt risen og lad risene opsuge fedtstoffet. Tilsæt hvidvinen og lad den blive opsuget.

Trin2

Herefter tilsættes den varme bouillon, og lad risene koge ved middel varme i ca. 15-16 minutter, mens der røres en gang imellem.

Trin3

Sluk for varmen når risene næsten lige er kogt færdige, de skal ikke være hårde men bløde med bid i. Fordel den revne ost og et par store klumper smør i risen, vend rundt og lad det stå i et par minutter, inden risottoen serveres med revet ost til.

Opskrift type: Tags: , Ingredienser: , , , ,
Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk