Hvid risotto

2015-11-16
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 10m
  • Tilberedningstid: 20m
  • Samlet tid: 30m
Andre opskrifter:
  • Tiramisu med fersken

  • Jordbær-bruschetta

  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

Risotto bianco

En klassisk risotto, helt enkel og udelukkende med ost. Den hvide risotto er en traditionel ret fra den nordlige region Piemonte, som også er kendt for sine mange forskellige oste. Risotto er en yndet ret i de nordlige regioner som Piemonte, Lombardiet og Veneto.

Ingredienser

  • 250 gr Carnaroli-ris
  • 1 løg
  • 1 glas tør hvidvin
  • 1 l grøntsagsboullion
  • 50 gr smør
  • Revet parmesanost eller Grana

Vejledning

Trin1

Pil og snit løget fint. Steg det gyldent i en gryde med lidt smør, tilsæt risen og lad risene opsuge fedtstoffet. Tilsæt hvidvinen og lad den blive opsuget.

Trin2

Herefter tilsættes den varme bouillon, og lad risene koge ved middel varme i ca. 15-16 minutter, mens der røres en gang imellem.

Trin3

Sluk for varmen når risene næsten lige er kogt færdige, de skal ikke være hårde men bløde med bid i. Fordel den revne ost og et par store klumper smør i risen, vend rundt og lad det stå i et par minutter, inden risottoen serveres med revet ost til.

Opskrift type: Tags: , Ingredienser: , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close