Hvid risotto
Risotto bianco
En klassisk risotto, helt enkel og udelukkende med ost. Den hvide risotto er en traditionel ret fra den nordlige region Piemonte, som også er kendt for sine mange forskellige oste. Risotto er en yndet ret i de nordlige regioner som Piemonte, Lombardiet og Veneto.
Hvid risotto
Ingredienser
- 250 gr Carnaroli-ris
- 1 løg
- 1 glas tør hvidvin
- 1 l grøntsagsboullion
- 50 gr smør
- Revet parmesanost eller Grana
Sådan gør du
- Pil og snit løget fint. Steg det gyldent i en gryde med lidt smør, tilsæt risen og lad risene opsuge fedtstoffet. Tilsæt hvidvinen og lad den blive opsuget.
- Herefter tilsættes den varme bouillon, og lad risene koge ved middel varme i ca. 15-16 minutter, mens der røres en gang imellem.
- Sluk for varmen når risene næsten lige er kogt færdige, de skal ikke være hårde men bløde med bid i. Fordel den revne ost og et par store klumper smør i risen, vend rundt og lad det stå i et par minutter, inden risottoen serveres med revet ost til.