Helleflynder og rejer med cremet sauce med citrontimian og Parmigiano Reggiano

2015-07-14
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 5m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 20m
Andre opskrifter:
  • Tiramisu med fersken

  • Jordbær-bruschetta

  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

Halibut e gamberi con salsa cremosa con timo al limone e Parmigiano Reggiano

Denne særlige fiskeret egner sig perfekt som gæstemad og udgør en fantastisk hovedret – den er endda meget let at lave.

Tip til tilberedningen: I stedet for helleflynder kan der bruges andre faste fisketyper – laks eller havtaske.

Ingredienser

  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 x 150-175 g helleflynderfilet
  • 100 g kogte og pillede rejer. Frosne rejer skal optøes før tilberedning.
  • 6 små kviste citrontimian
  • 150 ml piskefløde
  • 6 spsk. tør hvidvin
  • Salt og kværnet hvid peber

Vejledning

Trin1

Riv Parmigiano Reggiano fint, og stil til side. Varm olien op i en stegepande, og læg helleflynderfileterne på panden. Lad fileterne stege over middel varme i 2-3 minutter på hver side.

Trin2

Tilsæt rejer og to kviste citrontimian, og lad retten stege videre i 2 minutter. Smag til med salt og sort peber. Mens fileterne steger, tilberedes saucen.

Trin3

Kom fløden i en kasserolle, som opvarmes forsigtigt under konstant omrøring. Tilsæt hvidvin og revet Parmigiano Reggiano, og rør rundt, indtil osten er smeltet, og saucen er cremet.

Trin4

Servér fisken med rejerne, og hæld saucen over. Pynt af med de resterende timiankviste.

Skriv en Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close